ENERGIMED

ENERGIMED

dimarts, 6 de febrer del 2018

Nou any Xinès, la primavera més a prop!



Ningú ho diria,  però aquests dies de fred i plujós hivern estem més a prop que mai de la primavera. De fet, ja ho diu la teoria del Yin i del Yang, que com molt bé sabeu es pot aplicar a tot, quan més amunt està el Yin ( fred i humitat ) és quan comença a néixer el Yang (calor , moviment , primavera).

Segons la cultura xinesa el proper 16 de febrer, i amb la lluna nova, comença la primavera i l’ Any del Gos. Aquests dies a la Xina es fan vacances i tothom aprofita per descansar, anar a veure les persones estimades i netejar les energies de la casa per preparar-les per la nova estació.
L’ energia de la primavera és nova i alegre però al mateix temps també fràgil i cal cuidar-la i preparar-la des de l’ inici .  

Un cop arriba la lluna nova l' alegria a la Xina es desferma pengen fanalets vermells a tot arreu,  fan grans i llargs dinars familiars i es desitgen un bon any.

La primavera comença a fer brollar a la natura (hemisferi nord) i saber-ho i entendre-la ens ajuda també a entendre el nostre cos, ja que en formem part.

Així que, si ens ho permeteu, us donem uns petits consells:

Fins el dia 16 de febrer

·         descanseu, no feu més del que pugueu fer: mediteu, respireu, llegiu, camineu suaument i no malbarateu les hores de dormir.
·         Mengeu calent i cuinat , sopes de miso, llegums, cremes de verdures amb espècies i no abuseu de les amanides i de la fruita.
·         Aprofiteu per llençar allò que ja no feu servir, netegeu sense estressar-vos els racons de la casa i aprofiteu per acomiadar-vos, ni que sigui simbòlicament, de les relacions que no us aportin res de bo .

A partir del 16 de febrer  

·         Sortiu a la natura a caminar i a respirar l’aire de la primavera, serà agradable veure els ametllers i els cireres en flor. Integreu-vos en ella i sentiu que en sou part.
·         Comenceu a afegir menjars més frescos a la vostra dieta, més fruites del temps, germinats i amanides, sense oblidar-vos de menjar calent,  doncs encara fa fred.
·         Aprofiteu per emprendre nous projectes i conèixer noves amistats, l’ energia de la primavera és renovadora i creativa.

Tot l' equip d' ENERGIMED us desitgem molt bona primavera i molt bon any del Gos!


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada